diumenge, 28 d’abril de 2013

El fonoll és fàcil de cuinar


receptes facils amb fonoll



El fonoll com a verdura està deliciós i és molt fàcil de cuinar, el podem menjar cru o cuit.

Aquí teniu tres receptes amb fonoll, espero que us agradin:


SOPA DE VERDURES AMB FONOLL

Ingredients:

  • 1 ceba 
  • 2 alls
  • 2 o 3 pastanagues 
  • 1 nap
  • 1 bulb de fonoll
  • dues patates
  • 1 ou
  • un polsim de pebre de tres colors
  • un polsim de gingebre
  • sal
  • oli
  • aigua

Preparació:

    1. sofregim primer la ceba amb un rajolí d´oli i després els alls.
    2. a cotinuació afegim les verdures tallades a dauets, i ho tenim uns minuts més.
    3. afegim aigua que cobreixi totes les verdures + dos dits, sal, pebre i gingebre en pols.
    4. ho portem a bollir i cuinem a foc lent i mig tapat durant uns 15 minuts.
    5. bollim l´ou per separat
    6. servim la sopa amb unes gotes d´oli d´oliva en cru i l´ou tallat per sobre.

    SALSA DE FONOLL PER PLATS DE PASTA

    Ingredients:

    • 2 porros
    • 1 bulb de fonoll
    • ví blanc
    • sal
    • oli
    • un brick de crema de llet
    • mitja culleradeta de postre de pebre vermell dolç
    • un polsim de canyella en pols

    Preparació:

    1. sofregim els porros a continuación hi posem el fonoll tallat ben fi, i la sal.
    2. afegim el vi blanc i ho tenim dos minuts més.
    3. afegim la crema de llet, el pebre vermell i la canyella, cuinem uns 5 minuts.
    4. rectifiquem de sal i espècies, servir tal qual o triturar amb la batedora fins que quedi consistència de crema.


    UNA ALTRA VERSIÓ SERIA UN COP TRITURAT FER COM UNA BEIXAMEL, CUBRIR LA PASTA AMB LA BEIXAMEL I UNA MICA DE FORMATGE RATLLAT I GRATINAR AL FORN.


    AMANIDA DE FONOLL I MADUIXES


    Ingredients:

    • 4 endívies
    • mig fonoll, reservem les fulles per decorar 
    • unes quantes maduixes
    • 6 dàtils
    • 2 cullerades soperes de sèsam
    • una culleradeta de postres de suc de llimona
    • nous
    • oli
    • sal
    • 1 c. sopera de menta seca
    • una miqueta de gingebre en pols

    Preparació:

    1. Deixem els dàtils en remull amb aigua que just els cobreixi durant uns minuts,després escórrer.
    2. Rentem i tallem les endívies a tires.
    3. Rentem i tallem a tires molt finites el fonoll.
    4. Tallem les nous a trossets
    5. Torrem durant dos minuts en una paella el sèsam.
    6. Obrim els dàtils per la meitat traiem i llencem l’os i els tallem a trossets.
    7. Rentem i tallem a làmines les maduixes.
    8. Posem tot en un plat per servir, afegim sal, oli d’oliva, la menta seca una miqueta de gingebre en pols i una culleradeta de suc de llimona.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada