divendres, 31 de maig de 2013

Byessar o crema de faves (recepta tradicional marroquina) 

 

Ingredients
  • 3 kg. de faves
  • 2 grans d’all picat
  • 1 ceba picada
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra Ilove Picual (i una mica més per adornar la crema)
  • 1 culleradeta de comí mòlt o, si no Ras el Hanout
  • El suc de mitja llimona.
  • 1 culleradeta de farigola fresca o seca, marduix o orenga. La menta fresca també li va genial, al gust.
  • Sal i pebre negre acabat de moldre (al gust)
  • Una miqueta d’aigua, aquesta és opcional i és per alleugerir el puré. Si t’agrada espès no cal.
  • Per servir amb: 1 pessic de pebre vermell dolç o picant de la Vera (al gust) i un raig d’oli d’oliva verge extra
Preparació
Per a aquesta recepta pots aprofitar unes faves que hagin sobrat d’alguna recepta o utilitzar un pot de faves ja cuits que venen en qualsevol supermercat. Jo no em posaria a coure, la recepta surt de deu igualment.
Escorrem les faves del líquid en el qual es conserven, veureu una mica d’escuma, passeu-los per aigua fins que desaparegui. Reservem al escorredor.
Fem suc amb la meitat d’una llimona, ho colem per si queden llavors i reservem.
Pelem les dues dents d’all. Jo ho preparo només amb un i mig però aquells als que els agradi molt podeu afegir més, igual que amb el gaspatxo va per gustos. Piquem els alls i la ceba, ha de quedar molt picadets.
Escalfem en una paella una cullerada d’oli d’oliva verge extra i hi afegim la ceba i l’all. Sofregim tot a foc lent, remenant de tant en tant fins que la ceba estigui tendra i transparent. Introduïm les faves que tenim reservades i remenem sovint a foc mitjà, amb cura perquè no es cremin, amb tres minuts és més que suficient. Retirem del foc.
Col · loquem les faves al got de la batedora amb el suc de llimona colat, la menta o les espècies que hàgim triat (orenga, marduix o farigola), l’aigua, el comí mòlt, un pessic de pebre negre acabat de moldre, sal i el resta d’oli d’oliva verge extra Ilove.
Batem amb la màxima potència fins que ens quedi una crema tipus puré però una mica més dens i reservem a la nevera. Fred està molt millor. Si teniu robot de cuina tipus Thx podràs controlar la textura molt millor però jo prefereixo com queda amb la batedora.
Per presentar el millor és triar un plat pla i gran, d’aquesta manera el compartirem entre diversos. Repartim la crema de faves i la empolvorem amb una mica de pebre vermell i un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
Podem acompanyar amb pa normal, pa de pita amb un toc de forn (el que millor li va), nachos, xips de patates fregides o bastonets de vegetals crus com pastanagues o cogombre.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada