diumenge, 19 de maig de 2013

Espàrrecs amb romesco

 

Generalment, els faig a la planxa i, un cop al plat, els hi poso sal maldon i un rajolinet d'oli. I amb això tan senzillet tinc una delicatessen per als meus sentits.

Però aquesta vegada he volgut afegir-hi una salseta, per fer-ho diferent: el romesco. Un romesco molt sui generis, és clar, però no deixa de ser una salsa catalana de tota la vida amb alguna variant. I és que a cada casa hi ha la seva recepta, com el cas del xató.
 Per al romesco necessitarem:
- tomàquets escalivats
- alls escalivats
- ametlles torrades
- avellanes torrades
- nyora (jo utilitzo pols de nyora)
- pebre vermell dolç
- oli
- vinagre
- sal
- galetes i/o pa torrat

 

Ho posem tot dins d'un got de túrmix i ho triturem, fins que quedi ben fi. Anem provant fins que tingui el gust desitjat (més oli, més vinagre, més sal...), a gust del consumidor.
 Aquesta barreja és millor fer-la d'un dia per l'altre i deixar que reposi. Té molt més gust, els sabors s'han barrejat bé...

A l'hora de muntar el plat, només cal treure de la nevera el romesco i passar per la planxa els espàrrecs.

Hi poses una mica de sal maldon pel damunt i a la taula!!!!!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada