El carbassó es una hortalissa d'estiu deliciosa, refrecant, molt versatil a la cuina i que es pot menjar tant crua com cuita. El 95% del pes del carbassó es aigua, i per aixó és tan hidratant i agradable menjar-ne quan es l''epoca més calorosa del que coincideix amb la plenitut de la planta.
El carbassó pertany a la mateixa família (les cucurbitàcies) que la carbassa i el cogombre i comparteix amb totes aquestes un alt contingut d’antioxidants. En el cas del carbassó destaca especialment el contingut de vitamina C, betacarotè i flavonoides, que ens poden ajudar a tenir una pell sana i a mantenir les defenses en acció.
El carbassó té infinitat de possibilitats a la
cuina, cremes, truites, pizzes, farcits, carpaccios, etc. A més de ser un
element molt important de la nostra estimada samfaina, però com que una imatge val que mes mil
paraules, aquesta setmana no posarem cap recepta, però us ensenyarem algunes
fotos de preparacions de carbassó. A partir d’aquí, endavant amb la vostra
imaginació.








Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada