diumenge, 14 de juliol de 2013

Finalitzat amb èxit el 1º taller de bioconstruccióEl passat cap de setmana es va realitzar als horts de Conreu Sereny, per primer cop, un taller de bioconstrucció amb fang. En realitat no es la primera vegada que fem coses d'aquest tipus. L'any passat al setembre començarem a construir el galliner amb aquesta tècnica de la ma del Xavi, que ja tenia experiència en aquest àmbit després de les seves aventures pel Marroc.

Va ser en ocasió d'unes visites obertes que férem als horts que coneguérem en Jose Maria Sastre, una persona molt apassionada i experimentada en el mon de la construcció amb terra i elements naturals. Fruit d'aquesta primera visita s'obri un ventall d'oportunitats que es podien donar en aquest espai per difondre aquestes tècniques ancestrals i respectuoses amb la natura, al mateix temps que realitzessin una funció dins el nostre projecte social.

En Jose Maria ens posà en contacte amb altres associacions que treballen al nostre territori en aquesta línia, com son Base-A i Estepa. Axis coneguérem a l'Anna, l'Hilda, la Mariana i demès amics i amigues (la majoria provinents del mon universitari de l'arquitectura) que comparteixen aquest entusiasme i amor per la bioconstrucció.

Aquest primer taller va consistir en una intervenció en el galliner per millorar-lo enlluint les parets interiors amb fang i palla i l'elaboració d'una paret amb adobs. La durada va ser de 1 tarda i 2 dies. El curs va començar avans del curs: quina currada ens varem fer amb el Nico, el Xavi, el Fra i el Ramon per anar a buscar l'arguila, picar-la, portar-la en sacs. Buf! La primera tarda férem presentacions i ens introduïren en els principis teòrics de la arquiterra mitjançant passe de PowerPoint. Els matins començaven amb el Ricard activant el cos i la ment amb "azada-yoga". Els dinars els preparà el Santos amb la cuina solar (amanida de l'hort, fideuà, arròs vegi i pa de pessics). El Javi, resident del monestir, ens refrescava amb una riquisima "flor de Jamaica".

 La valoració ha estat molt positiva i esperem que aviat podem fer un altre taller com aquest. Gracies a tots i totes que d'alguna manera u altre han participat en fer possible aquest taller. Fins un altre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada