dimecres, 23 d’octubre de 2013

Trinxat de Castanyada

Ingredients


  • 1 col
  • 2 o 3 patates
  • 1 gra d'all
  • bolets variats

  • 1 moniato
  • oli d'oliva, sal i aigua
  • 1 tros de botifarra negra 

    Elaboració

    En resum, és de Castanyada, o de tardor... però s'hauria de dir "Trinxat emmascarat amb bolets i xips de moniato". A veure si us agrada!

    1_ Posem aigua a bullir, mentrestant pelem les patates, les tallem a daus i arreglem la col (treiem els "tronxos" més durs, les fulles que no estiguin bé... i la partim en uns 8 trossos). Quan l'aigua bulli, hi posem les patates i la col i ho fem bullir entre 15 i 20 minuts. Fins que veieu que les patates es puguin aixafar bé.

    2_ Mentre bullen la col i la patata, preparem tota la resta. Comencem per netejar i tallar els bolets. Jo he fet servir xampinyons i gírgoles perquè s'havien de gastar sí o sí, però estaria bé posar-hi bolets de temporada, ara que n'hi ha! Posem una paella al foc amb oli d'oliva i el gra d'all partit per la meitat. Hi aboquem els bolets i els fem a foc fort una bona estona, que quedin dauradets, o al vostre gust! Retirem els bolets de la paella i els reservem.

    3_Rentem el moniato, el pelem i el tallem a làmines fines. A la mateixa paella que els bolets (o una altra) hi posem força oli (no fa falta un dit d'oli, però sí que n'hi hagi a tota la base de la paella). Quan estigui ben calent, hi posem les làmines de moniato. Les posem per torns, per evitar que s'enganxin totes. Es fan molt ràpid. Tindrem preparat un plat amb paper absorbent per anar-les retirant.

    4_ Com que tot això ho anem fent mentre bull la col, ara només falta l'últim ingredient: la botifarra negra. Li treiem la pell i la tallem a rodanxes o daus, la posem en una paella amb poc oli i el foc baix en un principi, perquè es vagi desfent.

    5_ Tenim la col i la patata fora de l'aigua, i les afegim a la paella quan veiem que la botifarra ja està cuita. Apugem el foc i li fem unes quantes voltes. Mentrestant, ho aixafem amb la cullera/forquilla/espàtula... Va molt bé fer un "meneo" amb la paella, com si volguéssim fer una truita i enlairar el trinxat (però sense enlairar-lo, eh!). Per fer aquest últim pas, va bé afegir-hi una mica d'oli d'oliva, perquè s'aixafi millor i quedi més amalgamat.

    6_ Ja el podem emplatar, amb els bolets al costat i els xips de moniato a sobre, o com més us agradi!

    Bon profiit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada