dimecres, 6 de novembre de 2013

Braç d'espinacs amb salmó


Braç d'espinacs amb salmó
BRAÇ D’ESPINACS AMB SALMÓ
Dificultat: ★★
Ingredients:
  • 1 tassó de llet
  • 75 g de mantega
  • 4 ous
  • 175 g de farina fluixa (normal)
  • 2 manats d’espinacs frescos
  • 2 paquets de salmó fumat
  • 1 paquet de formatge Philadelphia
  • sal
Preparació:
Primer de tot, prepareu la pasta: poseu la llet i la mantega dins un perol amb un poc de sal i escalfeu la preparació fins que quasi bulli. En aquest moment, incorporeu la farina de cop i remeneu contínuament mentres cou la pasta, fins que es desferri de les parets del perol.
Retireu la pasta del foc i deixeu-la refredar. Separeu els blancs dels vermells (dels ous ). Afegiu els vermells a la pasta (quan hagi refredat, no abans!) i tritureu el conjunt.
Bulliu els espinacs en aigua salada. Coleu-los i espremeu-los bé de manera que amollin tota l’aigua. Afegiu-los a la pasta i tritureu el conjunt amb la batedora elèctrica. Pujeu ara els blancs d’ou i incorporeu-los a la preparació anterior amb moviments suaus de dalt a baix, ajudant-vos d’una cullera de fusta.
Agafau una llauna de forn i folreu-la amb paper de forn. Aboqueu-hi la pasta i alliseu-la amb una espàtula. Enceneu el forn a 180º i coeu-la fins que, punxant-la amb un escuradents, en surti eixut. Treieu la planxa de pasta de la llauna en calent, amb molta cura, sense desprendre’n el paper.
Per muntar el pastís unteu la planxa de pasta (en calent) amb el formatge Philadelphia. Col·locau-hi per damunt el salmó i enrotllau-la. Així com l’aneu enrotllant, despreneu-ne el paper de forn Guardeu el braç a la nevera embolicat amb un pedaç o amb paper film almenys dues hores i serviu-lo tallat en rodanxes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada