dilluns, 16 de desembre de 2013

ENS VISITA L'AMPA DE L'ESCOLA JOSEP CARNER

Alguna vegada has abraçat un pi centenari? Sabries diferenciar una fulla de roure d’una d’alzina només palpant-les amb les mans? Has preparat mai un bon àpat per una família de gallines?


El passat diumenge 20 d’octubre, vàrem rebre la visita de l’AMPA de l’escola pública Josep Carner de Badalona. Tretze infants, deu pares i dos avis, varen poder gaudir d’un conjunt d’activitats en plena natura, organitzades per membres de Conreu Sereny.

El grup va matinar per arribar passejant des de la Creu de Montigalà fins a Sant Jeroni de la Murtra. Al llarg del trajecte i mentre disfrutaven dels paisatges de la Serralada de Marina, van aprofitar per esmorzar i fer petar la xerrada.

Després d’una ronda divertida d’autopresentacions, vam dirigir-nos cap al bosc que rodeja l’hort de Conreu Sereny per tal de realitzar un conjunt d’activitats que, mitjançant l’activació dels cinc sentits,  ens van permetre conèixer la diversitat de vida que amaga un bosc i la importància de respectar els ecosistemes naturals, així com ser més conscients del valor que té l’escolta silenciosa del medi que ens envolta i sobretot, del nostre propi interior.

Vam tornar cap al Monestir per presentar l’hort als nostres visitants. Allí ens esperava un refrigeri saludable i energètic per carregar piles i preparar-nos per posar-nos a la pell de la  gent que treballa al camp. Vam tastar figues i caquis d’arbres que creixen allí mateix, i alguns van mostrar les seva hàbil punteria bevent aigua d’un càntir. Seguidament, el grup va poder participar en algunes de les tasques que ocupen el nostre dia a dia com a pagesos. Les gallines ens esperaven amb delit per poder disfrutar d’un bon dinar, que els infants van preparar a base de blat de moro, pa mullat i les restes de fruita que havíem acabat de saborejar. També vam entrar a l’estable de l’Espartac i la Mambo, el cavall i l'ovella que viuen amb nosaltres, per recollir-ne els seus excrements i carretejar-los fins als compostadors, on al cap de cert temps, s’acaben convertint en un aliment de gran qualitat per les nostres hortalisses.

Després de tanta activitat física, vam relaxar-nos al voltant d’un dels biòtops de l’hort, un petit exemplar de biodiversitat i bellesa natural, on vam aprofitar per comentar diferents aspectes relacionats amb l’agricultura ecològica i la permacultura.

Per tancar la diada i dir-nos “a reveure!”,  el grup va poder gaudir d’uns sucs de fruita, una infusió preparada amb cuina solar, i un pastís casolà elaborat amb ous de les gallines que acabàvem d’alimentar.

Els membres de Conreu Sereny estem molt agraïts i satisfets del resultat de la jornada, i seguim treballant per dur a terme activitats lúdiques i formatives en un futur pròxim. Desitgem que les nostres propostes siguin del vostre interès!

Podeu veure més fotografies al blog de l’Ampa del Josep Carner: http://blocampajosepcarner.blogspot.com.es/2013/10/conreu-sereny-sant-jeronim-de-la-murtra.html


Salut!

Maria Blasi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada