dilluns, 10 de febrer de 2014


PER A UN NOU MODEL ENERGÈTIC MOLT NECESSARI


Hola amics i amigues!

Ahir  diumenge 9 de febrer, alguns membres de Conreu Sereny vam asistir a la xerrada “La MAT, ni aquí ni enlloc!”,  dirigida per Francesc Alfambra, biòleg i tècnic de comunicacions especialitzat en gestió ambiental i membre dels Verds de Badalona. L’acte va tenir lloc a la Cafeteria La Granja de la ciutat, on dos diumenges al mes a les 19h teniu la oportunitat d’escoltar una xerrada temàtica mentre disfruteu d’un bon berenar.

Després d’una conferència plena de coneixement i sobretot  reinvidicativa contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT) i contra l’oligopoli del sistema energètic actual, en Francesc ens va convidar a aprofundir en aquests temes i passar a l’acció amb actes senzills però efectius a favor d’un consum d’energia sensat i responsable, basat en fonts renovables.
Volem compartir amb vosaltres dues entitats que treballen en aquesta direcció.

SOM ENERGIA, una cooperativa sense ànim de lucre amb seu a Girona que comercialitza electricitat 100% renovable i també té projectes propis de producció d'energia. Una alternativa “verda” a les companyies  que actualment dominen el mercat elèctric.

I el COL.LECTIU PER A UN NOU MODEL ENERGÈTIC I SOCIAL SOSTENIBLE (CMES), format per un grup d’experts que de forma desinteressada treballen per promoure un nou model energètic i social basat en un canvi d’hàbits i costums per millorar l’eficiència energètica, i en el que es fa una clara aposta per les energies renovables en substitució de les basades en recursos fòssils. És el que es coneix com a Transició Energètica del Segle XXI (TE21).

                                                         
                                         Cal que ens responsabilitzem de les nostres accions i siguem coneixedors i molt conscients de les seves repercussions sobre el planeta. Us animem a passar a l’acció el més aviat possible, és molt necessari!

Per cert, el proper diumenge 2 de març, SOM ENERGIA farà una xerrada  a La Granja i tindreu la oportunitat de conèixer-los personalment i  clarificar tots els dubtes que tingueu.

Salut i endavant!

Maria Blasi, membre de Conreu Sereny

https://www.facebook.com/cafeterialagranja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada