dilluns, 21 de març de 2016

Escalfant motors per al nou curs d'hort ecològic

El curs d'iniciació Hort Ecològic d'Autoconsum que us oferim enguany està dirigit a gent adulta amb interès per aprendre a cultivar hortalisses de forma saludable, seguint els criteris de l'agroecologia. Com a pagesos ecològics que som, Conreu Sereny sentim la necessitat de transmetre els nostres coneixements, valors i estima per la terra. Volem engrescar a la població de zones urbanes a tenir contacte amb el camp. Desitgem fomentar i revitalitzar l'ofici de pagès, que tan necessari és!

Els objectius principals del curs són: 

- aprendre a fer un hort ecològic "des de zero" i a cultivar les vostres pròpies hortalisses per a l'autoconsum, ja sigui en un espai de certes dimensions com un tros de terra, o bé en recipients més petits al balcó o pati de casa.

- prendre consciència sobre la responsabilitat que tots tenim de cuidar la terra que ens alimenta, de consumir aliments saludables, de qualitat nutricional, i de proximitat. 

En quant als continguts, el curs inclou una part teòrica, però té un enfoc fonamentalment pràctic. La idea és que pugueu estar en contacte amb la terra i les plantes el major temps possible.
Passarem per totes les fases de construcció d'un hort: disseny de l’espai, selecció d’espècies a cultivar, llavors i planter, la fertilització, el reg, les eines a utilitzar, el manteniment de l'espai, la prevenció i la curació de malalties de les plantes,  la collita, etc...En acabar el curs, quan les hortalisses ja estiguin apunt pel consum, podreu venir a recollir-les. Són fruit del vostre esforç!!!
També volem promoure la vostra participació activa, ja que moltes vegades els alumnes teniu coneixements en agricultura o ja heu viscut alguna experiència prèvia relacionada amb el camp. Per tant, volem que sigui un curs molt participatiu, dinàmic i bidireccional, on tots intercanviem experiències, informació i dubtes. Evidentment, nosaltres us ensenyarem moltes coses, algunes molt sorprenents!  
En els pròxims dies, penjarem el programa del curs amb més detall.

Informació pràctica: el curs té una durada prevista de 20h, repartides en 5 dissabtes de 10 a 14h. Començarà el dia 30 d'abril i acabar el 28 de maig (per tant, són 5 dissabtes consecutius). Ara bé, per l'experiència d'altres anys, i segons com veiem que evoluciona el vostre hort, és convenient saltar-se un cap de setmana (més que res per deixar temps que les plantes creixin) i llavors s'allargaria al primer cap de setmana de juny. En funció del temps que faci, si us va bé també podem canviar dates. Si hi ha algun cap de setmana que no et va bé venir, hi ha l'opció que vingui una altra persona en el teu lloc (familiar, amic, etc...). 
Com a màxim, podreu ser 12 alumnes.
El lloc de realització serà a dins del nostre hort del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, a la Serralada de Marina, Badalona. Adjuntem un mapa i les coordenades GPS. 

El curs té un cost de 100€,  amb material inclòs. El pagament serà per ingrés bancari. 

Si estàs interessat en fer el curs, escriu-nos un correu electrònic a conreusereny@gmail.com indicant "curs hort ecològic" a l'assumpte del mail. Prendrem nota de les teves dades i ens posarem en contacte amb tu per donar-te més informació del procés d'inscripció. 

I si necessites aclarir qualsevol cosa, no dubtis en preguntar-nos!

ENGRESCA'T A PARTICIPAR! 

 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada